Chris olisi velkaantunut ja saattanut päätyä asunnottomaksi ilman Kuopion Asumisneuvontaa

“Uskon, että olisin todennäköisesti velkaantunut pahasti ja saattanut päätyä asunnottomaksi ilman Marjutin apua.” Näin kertoo Chris, joka tuli Setlementti Puijolan ylläpitämän Kuopion Asumisneuvonnan avun piiriin Pohjois-Savon hyvinvointialueen talousavun kautta. Hän ei ollut koskaan aiemmin kuullut palvelusta, ja se yllätti hänet positiivisesti.
Chrissin ongelmat alkoivat jo monta vuotta sitten, kun hänen vaimonsa sairastui. Se johti eroon ja pitkään huoltajuuskiistaan. Prosessi vei niin paljon aikaa, että Chris joutui luopumaan omasta työstään. Todelliset vaikeudet alkoivat huhtikuussa, kun hallituksen päätökset leikata asumistukia astuivat voimaa. Rahat eivät enää riittäneetkään hänen poikansa elättämiseen, asumiseen ja lääkkeisiin. Tilanne näytti todella toivottamalta.
 
Onneksi apua alkoi löytyä ja asumisneuvonnan Marjut auttoi Chrisia useissa eri asioissa: hän auttoi asunnon hakemisessa, hoiti asioita KELAn kanssa ja auttoi tekemään osoitteenmuutoksen Postiin ja Digi- ja väestövirastoon, ja paljon muuta. 
 
Lisäksi Marjut oli mukana yhteydenpidossa taloyhtiön huoltoyhtiön kanssa, jotta kaikki käytännön asiat sujuivat ongelmitta. Tämä kokonaisvaltainen apu oli ratkaisevaa, jotta Chris pystyi löytämään uuden asunnon ja pääsemään takaisin jaloilleen.
 
Ilman Asumisneuvontaa Chris olisi voinut jäädä yksin näiden haasteiden keskelle. “Yritin kuukausia löytää asuntoa itse, mutta kun Asumisneuvonta tuli mukaan, sain uuden kodin vain puolessatoista kuukaudessa!”
 
Kolmannen sektorin palvelut, kuten Asumisneuvonta, ovat elintärkeitä monille – erityisesti heille, jotka eivät tunne järjestelmän monimutkaisuuksia. “Se, että on paikka, josta saa kaikki vastaukset ja apua, on korvaamatonta. En olisi selvinnyt tästä yksin.” 
 
Huolestuttavasti Chris on kuitenkin kuultu huhuja mahdollisista budjettileikkauksista, jotka voisivat heikentää Asumisneuvonnan ja muiden tärkeiden palvelujen toimintaa. “Se olisi valtava virhe! Näiden palvelujen merkitystä ei voi sanoin kuvata.”
 
Voimmeko todella ottaa sen riskin, että tällainen apu katoaisi? Millainen maailma olisi, jos Setlementti Puijolan työtä ei olisi?
 
[Asian arkaluontoisuuden takia jutussa käytetään vain henkilön etunimeä, mutta kuva ei liity henkilöön. Tapaus on todellinen ja tältä vuodelta. Juttu on julkaistu myös somessa ja on osa Setlementti Puijolan jos meitä ei olisi – kampanjaa]
 
#josmeitäeiolisi #SetlementtiPuijola #Asumisneuvonta
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com