Uusi nuorten asumisen opas tarjoaa konkreettisia vinkkejä onnistuneeseen ensiasumiseen

Kuopion asumisneuvonnassa on valmistunut Nuorten asumisen opas, jonka toteuttivat Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat Jasmin Virranta, Minttu Tähtinen ja Paula Puurunen.

Asumisneuvonnassa kaivattiin nuorekasta ja selkeää opasta nuorten ensiasumisen tueksi. Tavoitteena oli, että nuori saisi työkaluja, joilla asuminen lähtisi heti hyvin käyntiin, Kuopion asumisneuvonnasta kerrotaan.
Jasmin Virranta oli aikaisemmin Mahkussa työssä oppimassa, ja tätä kautta hän pääsi tutustumaan Asumisneuvontaan. Yhteisissä keskusteluissa löytyi aihe opinnäytetyölle.

Halusimme tehdä Asumisneuvonnalle hyvän oppaan, jossa on ajankohtaisia ja paikkaansa pitäviä asioita nuorille helposti luettavassa muodossa, Virranta sanoo.
Oppaaseen kerättiin laajasti tietoa mm. oppimiskahvilasta, jossa oli ammattilaisia pohtimassa, mitä asioita oppaassa pitäisi olla. Lisäksi Asumisneuvonta toi työhön oman asiantuntemuksensa, ja oli prosessissa tiiviisti mukana.

Oppaassa annetaan nuorille konkreettisia vinkkejä siitä, miten asuminen onnistuu. Virranta kertoo, että tärkeimpiä asioita omilleen muuttavalla ovat mm. yleissiisteys, asumisrauha ja asumiskansion tarkka lukeminen. Asumisneuvonta toivoo, että opas lähtee leviämään mahdollisimman laajalle.

Opas on selkeä paketti siitä, mitä liittyy omaan kotiin muuttamiseen ja omasta kodista huolehtimiseen. Kuvalliset ohjeet opastavat mm. miten puhdistat lattiakaivon ja liesituulettimen suodattimen. Opas on suunniteltu niin, että nuori voi hyödyntää sitä itsenäisesti tai se voi olla työkaluna ammattilaisella, joka työskentelee nuoren kanssa. Opas on tarkoitettu jaettavaksi niin nuorten kuin ammattilaisten keskuudessa, joten opasta voi vapaasti jakaa eteenpäin.

Toivomme, että oppaasta on hyötyä mahdollisimman monelle nuorelle ja ammattilaiselle.

Oppaan voi ladata täältä https://issuu.com/puijola/docs/nuorten_asumisen_opas

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com